Bröstlyft utan operation

Påverka din byst utan kirurgi. Detta kan du göra genom att träna på rätt sätt och genom att på andra sätt förebygga hängiga bröst. Det finns även krämer som sägs göra jobbet åt dig, experter är dock eniga att detta inte fungerar.


bröstlyft utan operation

Simning, både bröst- och ryggsim, är en bra träningsform för dig som vill ha fastare byst.

Lyft brösten med träning

Du kan själv göra dina bröst fastare genom att stretcha och träna på rätt sätt.

Själva vävnaden i brösten går inte att påverka mer än att gå upp eller ner i vikt, men musklerna runt omkring brösten kan göra stor skillnad. De kan nämligen fungera som en naturlig bh och stödja brösten.

Den träning som rekommenderas är att träna bröst-, axel- och rygg. Detta kan du göra med exempelvis breda armhävningar och simning, både ryggsim och bröstsim.

Lyft bröstet med krämer eller gelé

Det finns några krämer som sägs lyfta din byst. De flesta experter är dock enade om att detta inte fungerar trots att kosmetikföretagen säger att det gör det.

Några av de krämer och geler som finns ger antingen en kylande effekt vilket då ska göra att brösten ser ut som de fryser, eller ökar blodtillförseln genom stickningar och värme vilket då ska ge en volymökning.

Förebyggande tips för att undvika hängande bröst

  • Använd bh. Om du har stora bröst ska du alltid använda en bra bh. Annars kan tunglagen göra att brösten på sikt blir hängande.
  • Sola ej topless. Du ska också vara försiktig när det gäller att sola topless. Brösten har en ömtålig hud och solen kan förstöra elasticiteten.
  • Rök inte. Rökning minskar blodcirkulationer och elasticiteten och styrkan i huden.
  • Pendla inte vikt. Om du ofta går ner och upp i vikt blir huden slapp.