Olika metoder för bröstlyft

De finns olika metoder för bröstlyft så som ankarlyft och vårtgårdslyft. Ibland kan det också räcka med utfyllnad med ett bröstimplantat. Vilken metod som är bäst för dig beror till största del på hur mycket brösthäng du har.


bröstlyft-metod-5Ankarlyft – den vanligaste metoden

För att lyfta mycket brösthäng och samtidigt ta bort överflödig hud så krävs ett så kallat ankarlyft.

Vid ett ankarlyft går snittet runt vårtgården, vertikalt nedåt mot bröstvecket och följer sedan bröstvecket. Överflödig hud och fettvävnad tas bort från den nedre delen av bröstet. Och huden från de båda sidorna tas ned och formar det nya bröstet. Bröstvårtan skjuts upp till en ny position.

När bröstvårtorna flyttas upp så kan det oftast vara anslutna till samma nerver och blodbanor som förut. Men i undantagsfall, när bröstvårtorna måste flyttas längre än vad blodbanor och nerver tillåter, så kan du få känselbortfall.

bröstlyft-metod-2Vårtgårdslyft – vid mindre brösthäng

Om du inte har ett så stort brösthäng så kan det räcka med ett vårtgårdslyft. Genom ett snitt runt bröstvårtan så får man tillgång till den underliggande bröstvävnaden och kan på detta sätt flytta och fästa bröstet högre upp.

Detta ger endast ärr runt vårtgården.

Nackdelen med denna metod är att det inte går att forma om brösten eller ta bort överflödig hud.

Ibland räcker det med utfyllnad med bröstimplantat

Om dina bröstvårtor har en bra storlek och placering och du bara har ett väldigt litet häng så kan ett litet bröstimplantat fylla ut.

Läs mer här om bröstförstoring.